Втора война в Ливан и Най-голямата грешка – с тези думи израелският

...
Втора война в Ливан и Най-голямата грешка – с тези думи израелският
Коментари Харесай

Край ивицата Газа: Страхуваме се, но няма да се евакуираме

" Втора война в Ливан "  и " Най-голямата неточност "  – с тези думи израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести ливанската шиитска формация Хизбула да не се включва във войната. " Ще ударим с такава мощ, че за Хизбула и Ливан това ще има опустошителни последствия ", съобщи той.

" Страхуваме се, само че оставаме тук "

Още преди седмица Израел разгласи 4-километрова неразрешена зона по ливанската граница. Предстои евакуацията на още 14 израелски общности, в това число един кибуц с 400 поданици. Там към 40 негови жители отхвърлят да изоставен.

" Страхуваме се, само че обичаме дома си и избираме да останем тук, " изяснява 23-годишната Ая Шохат пред АРД. Тя добавя, че цялостен живот са се борили за тази къща, построили са я със личните си ръце и няма да я изоставен.

В бункера са си обзавели спонтанна кухня и са се запасили с храна за две седмици. Понякога ракетният обстрел продължава с часове, различен път терористи минават границата, споделя Шохат.

Премиерът Нетаняху предизвести остро Хизбула да не влиза във войнатаСнимка: Abir Sultan/Pool via REUTERS

От терористичното нахлуване на Хамас против Израел на 7 октомври 200 000 израелци са напуснали домовете си. Почти изцяло евакуиран е 30-хилядният град Сдерот, намиращ се на 2 километра от границата с Газа. Йоав, доброволец от израелската организация " Братя по оръжие ", е измежду отказалите да се изтеглят.

" Трябва да спечелим войната "

" Терористите влизат в домовете, избиват цели фамилии дружно с децата, правят кланета – това е невероятна свирепост. Изгарят деца, убиват майки, отвличат хора – никой от нас не е преживявал такова нещо. Но страната ни е мощна, а армията е на границата. Хамас е по-лоша и от 'Ислямска държава‘. Трябва да спечелим тази война ", споделя пред АРД Йоав.

Виктория Бродзки също е решена да остане в Сдерот – без значение дали израелската войска ще предприеме сухопътна атака в Газа. Пред немската социална медия тя споделя, че през последните няколко дни израелски елементи са направили няколко лимитирани нахлувания в линията Газа – за събиране на информация за заложниците, държани от терористите от Хамас. При една от тези интервенции през вчерашния ден един израелски боец беше погубен, а други трима бяха ранени, показва още АРД.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР